Mary van Duuren
           Trainingsactrice,  Coaching, Holistic pulsing, Mind Eye Power.

Als je weet wat je doet kun je doen wat je wilt 


    


Even Voorstellen.  

Mijn naam is Mary van Duuren, geboren in 1960, moeder van een zoon en een dochter die inmiddels volwassen zijn. Ik heb het leven leren kennen in verschillende hoedanigheden, die me allemaal een stukje hebben geholpen op mijn pad qua inzicht. Ik heb op kantoor gewerkt, vele jaren als zangeres op de meest uiteenlopende locaties gewerkt, als mantelzorgster, en als trainingsactrice. En uiteindelijk burnout geraakt. En er zo ook achter gekomen dat er in de kern niets opgelost werd door eindeloze gesprekken met therapeuten. In mijn hoofd wist ik het allemaal wel, denken kon ik als de beste. Toen ik Holistic Pulsing voor het eerst ervoer, voelde het als eindelijk rust. Dit wilde ik ook anderen laten ervaren. Toen ik later de opleiding Effortless coaching heb gevolgd, viel voor mij veel op zijn plek. Toen denken en voelen één werden.  Vooral door de holistische (de mens als geheel) benadering. En ook nog in een veel korter tijdsbestek. Ik ben hier zo van overtuigd, het heeft mij enorm verrijkt, ik zou dan ook niets liever willen dan iedereen die het kan gebruiken hiermee kennis te laten maken.  

Daarnaast laat ik U graag kennis maken met het ervaringsgericht leren met behulp van trainingsacteren. (rollenspellen)

Graag tot ziens!

Trainingsactrice

Sinds 2011 ben ik met veel plezier werkzaam als trainingsactrice. Nog steeds enorm enthousiast om te zien en ervaren hoeveel inzichten en leerervaringen deze vorm van oefenen brengt. Door een situatie na te spelen en dus echt te beleven ga je werkelijk voelen wat die situatie met je doet en op welke manier je daar anders mee om zou kunnen gaan.      

Men is zich vaak niet bewust van de effecten van woord en/of gedrag op de ander. Of weet gewoonweg niet hoe er anders mee om te gaan.

In elke situatie waar contact plaatsvindt, en waar verbetering gewenst is, kan deze vorm ingezet worden. Maar natuurlijk ook tijdens opleidingen, voor en met leerlingen en leerkrachten. Bv bij agressietrainingen, verkoopgesprekken, slecht nieuwsgesprekken, in de zorg, etc......

Een trainingsacteur blijft in zijn rol en beantwoordt geobserveerd gedrag met gespeeld gedrag.  Met dit verschil dat in een leersituatie de acteur niet centraal staat, maar de deelnemer zodat deze kan groeien.

Een trainingsacteur werkt als een soort spiegel doordat deze een gesimuleerde situatie tot in detail herkenbaar maakt, zichtbaar reageert op het gedrag van de deelnemer en meebeweegt daarin. 

Ik heb o.a. veel ervaring als trainingsactrice in het onderwijs, op Mbo en Hbo, bij hulpinstanties zoals bv. Humanitas. Wat ik vooral terug hoor van deelnemers is dat men zich snel op het gemak en veilig voelt bij mij. Ik vind het fantastisch om te constateren dat er steeds vaker gewerkt wordt met trainingsactrices. Er is een steeds betere signalering dat er veel winst te behalen is op dat gebied. Het is mijn passie om op deze manier mijn steentje te mogen bijdragen hieraan.